2017. december 31., vasárnap

Nyolcvanötödik rózsafej


     Feladat: 85. „Ez így rendben van?”
Páros: Kim Haseol x Shin Hyoseob (saját)
Érintett banda:
Műfaj: Au, slice of life
Író: Mónika

Egy láthatatlan szoba falai

A fal fehér volt, Haesol a tavasszal festette újra. Két hónappal az után, hogy kibérelte a házat. Az előző lakó mindent kobaltsárgára mázolt. Haesol szorongott, éjszakákat virrasztott át a sárga – nagyon sárga – falakat bámulva. Ilyenkor a nappali közepén ült, mezítláb, fejét felhúzott térdeire hajtva. A hátára vastag fonalból kötött takaró volt terítve. Az egyik sarkán megbomlott a varrás.
Szerda volt, hét óra – hét óra tizenegyperc – Haesol a fürdőszoba padlóján ült. Könyv volt az ölében, nem olvasott, az utolsó mondatot ismételte újra és újra. Hétfő délután – öt óra után három perccel – fejezte be a könyvet, de nem tudta visszatenni a polcra. Nem a polcon volt a helye, nem a fürdőszoba padlóján, nem a konyhapulton.
Hyoseob fél nyolc után érkezett meg – hét óra harminchét perckor – vödröket és ecsetek hozott magával. A könyvet a kád szélére tette, felsegítette Haesolt a földről, ujjaikat összefűzte, arcát az arcához simította.
Hyoseob sósvizek illatát árasztotta, és Haesolban mindig sziklafokos öblök halászközösségeinek és Hokusai hullámainak képét idézte fel. Hyoseob filléres tusfürdőt használt az albérletéhez legközelebb eső bolt középső polcának – ami egyenlő távolságra volt a bejárattól és a kasszától– az elején tartották. Ezért vette. Tizenhárom hónappal azelőttig csak ezért vette. Hyoseob sosem járt a tengernél. Haesol megígérte neki, hogy az ősszel elviszi Buszanba.
Délután egy óra múlt hét perccel. Az ablakok nyitva, a házban émelyítő festék és hígítószag terjengett. De a falak fehérek voltak. A megbomlott takarót a padlóra terítették, Hyoseob a szoba közepére tolt kanapénak dőlt. Haesol keze után nyúlt, közelebb húzta, ajkait homlokához érintette.
“Ez így rendben van?” Haesol Hyoseob vállára hajtotta a fejét. A falat bámulta.

“Igen. Igen, azt hiszem, már rendben van.” Haesol fáradt volt, a tér pedig szivacsossá vált. Tudta. Most már tudta. A könyvnek az éjjeliszekrényen a helye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése