2017. december 30., szombat

Huszonkilencedik rózsafej


     Feladat: 29. „Semmit sem kell mondanod.”
Páros: 12. Jang Dongwoo x Lee Howon
Érintett banda: Infinite
Műfaj: angst, au
Író: Szoták Flóri

Semmit sem kell mondanod

Történt nem egyszer, a város legismertebb iskolájának falai közt, hogy a sokak által nagymenőnek tartott srácok Jang Dongwoo-val kezdtek ki. Jobban mondva alapos verésben s fenyegetésben részesítették. A történet áldozata, ha akart volna is, nem tudott beszámolni ezekről az esetekről, édesanyja kérdezte, de nem válaszolt. Ahogy senkinek sem. A nő tisztában volt azzal, fia soha többet nem szólal meg a tragédia után, de azt nem tudta, miként szedhetné ki egyetlen gyermekéből, kik és miért tették azt, amit. Ezenkívül remek kapcsolatuk volt, támaszt nyújtottak egymásnak, ahogy azt illik, mégsem volt Dongwoo-nak elég ereje és bátorsága, hogy leírja, vagy a markában álló jelbeszéddel édesanyja tudtára adjon mindent.
Ám az egyik ilyen eset másképp végződött, mint szokott. Sarokba volt szorítva, nem csak a számára (s mások által annak tartott) rémisztő fiatalok, illetve a hűvös fal zárta körbe egész lényét, hanem a félelem is karjába zárta. Ez egyáltalán nem volt szokatlan, már sokadjára érezte ugyanazt, ugyanúgy félt a fájdalomtól, ami rá várt, mint ahogy eddig tette. Összeszorítva szemeit, fejét mélyen lehajtva várta a következő rúgást, ütést, amit a lehető legnagyobb erővel mérhettek volna rá. Ám ehelyett egy ismeretlen hang sújtott az egész társaságra, mely  a maga módján kegyetlenül szólt.
- Miért egy védtelen sráccal kezdtek ki? Nincs bennetek elég gerinc? – visszhangzott hangja a jelenleg megfagyott térben. Ezt követően több szó el sem hangzott, csak mozdult mindenki. Hárman voltak, s hárman is akarták az ismeretlen férfihang tulajdonosát megtámadni, hasonlóban részesíteni, mint az áldozatot. Bár mindenkinek hatalmas meglepetést okozott az ismeretlen, mikor az ütéseket hárította s a főkolompost egy egyszerű, de fájdalmas mozdulattal kényszerítette földre. Nem próbálkoztak tovább. Amint összekaparták magukat, az ismeretlent az áldozat nyakában hagyták.
- Nem mellesleg… Lee Howon vagyok – lépett közelebb a földön ülőhöz, ám hangja ezúttal sokkal inkább csengett kedvesen, mintsem zordul s ridegen. – Nagy bajod esett? – guggolt le elé, de mindezek ellenére Dongwoo most sem mukkant meg, egy árva hang sem hagyta el dús ajkait. - Semmit sem kell mondanod!  - mosolyodott el, betudva némaságát félelmének, esetleg apró sokknak, illetve ezzel teljesen megváltoztatva arcszerkezetét.
Dongwoo szemében barátságos volt. Kezét nyújtotta felé, mit el is fogadott a piszkos, hideg földön ülő srác, így állt fel. Howon ezt követően felajánlotta, hazakíséri, mit az alacsonyabb csak egy bólintással intézett el, majd már indultak is el a hosszú úton, amit természetesen Howon ismerkedés gyanánt végig beszélt, mesélt, magyarázott, a szótlan pedig figyelemmel kísérte minden szavát, egészen addig, amíg el nem értek a célhoz, Dongwoo-ék otthonos házáig.

                                                                                 …

Kerek egy év telt el eme mindent megváltoztató nap óta, senki sem merte zaklatni az akkori áldozatot, ám a hős, ki akkor még ismeretlen volt, mára már Dongwoo legjobb barátjaként élte napjait… Legalábbis majdnem minden napjait, hisz körülbelül egy hónappal ezelőtt köztük sokkal több alakult ki egy szimpla barátságnál. Hihetetlen, igaz? Mindketten meglepődtek, az elején furcsa volt és nehézkesen oldottak meg bármit is. Azonban az utóbbi időben úgy viselkedtek, mint akik ezeregy éve egymás felé tápláltak volna mély szerelmet, vagy kisgyermek koruk óta elválaszthatatlanok lennének.
Mostanra mindent tudtak egymásról, még Dongwoo tragikus története is napvilágot látott hosszú idő után, s mindaz ellenére, hogy az idősebbik fél némaként élte mindennapjait, tökéletesen megértették egymást. Dongwoo édesanyja is elfogadta kapcsolatukat, semmi probléma nem érte őket, boldogok voltak. S azt vallották, azok is maradnak, életük végéig.
Legalábbis hitték. Szokás mondani, a történelem ismétli önmagát, azonban kissé átírva azt a bizonyos történelmet, de ez történt.  Ugyanolyan gondtalan, s nyugodt napnak indult ez is, mint a baleset napja. Howon aznap párjáéknál, kényelemben tudta magát. Előző nap végig csak mosolygott, de hát hogy ne tette volna, mikor párja és ő a világ legboldogabb kapcsolatát tudhatták magukénak? De maga sem hitte volna, hogy az előttük álló holnap a legkeserűbb nap lesz életében, s hogy ezek után nehezen, fájón fogja beszívni az éltető oxigént.
Howon még békésen aludt, míg szerelme már fent virrasztott s édesanyja ezt kihasználva küldte el boltba. Természetesen nem ellenkezett, boldog volt s örömmel segített a magára maradt anyukájának. Be is vásárolt, ügyelt arra, semmit sem hagyjon ki anyja kérései közül. Igaz, nem kevés idő telt el távozása óta, s pont elég volt arra, hogy párja magához térjen mély, pihentető álmából.
Azonban kicsit sem volt nyugodt, rossz érzés kerítette hatalmába, mi ellen nem tudott mit tenni, főleg, mikor szirénák sokasága zavarta meg az utca, de valószínűleg a város nyugalmát is. Ez a bizonyos rossz érzés teljes mértékben ellepte, de még párja anyukája is hevesen verdeső szívvel rohant az ablakhoz. Add Istenem, hogy fiamnak ne essen baja – mondta el magában, azonban anyai ösztönei s félelme nem engedte meg neki, hogy otthon maradjon tétlenül, elhagyta a lakást, nyomában Howonnal.
Ahogy közelebb értek a helyszínhez, mindketten megborzongtak, nem csak a hűvös szélnek köszönhetően. Bár nem engedték őket tovább, a nő szemében összeroppant, vérző, egyetlen fia, Howonéban pedig hűn szeretett, levegőhöz nehezen jutó, haldokló szerelme képe villant. Fájdalmas pillanat volt mindkettejük számára. A mentősök s tűzoltók egyaránt emelték el az autó roncsát a fiú falnak nyomott testétől, majd azzal a lendülettel, ahogy összeesett, már emelték is a hordágyra. Howont nem hatotta meg a két férfi szava, miszerint nem mehetnek közelebb, keresztülrohant mindenen, kétségbeesett tekintettel, az életét tudta volna jelen pillanatban adni.
- Dongwoo! – ért oda, de ezzel párhuzamosan teljes mértékben összetört a srác lelkileg.
- Szeretlek… – suttogta el utolsó csepp erejét is összeszedve a már levegőhöz sem jutó, elgyengült áldozat. S amint ezt kimondta, Dongwoo itt hagyta testét a Földön…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése