2017. december 31., vasárnap

Kilencvenharmadik rózsafej


     Feladat: 93. „Maradj csak! Odaviszem neked.”
Páros: Kim Jongin x Kim Junmyeon (saját)
Érintett banda: Exo
Műfaj: egyperces
Író: Aida

Maradj csak! Odaviszem neked

A nappali szoba késő délutáni csendjét nemigen zavarta meg semmi a pár percenként felhangzó halk papírsercegésen kívül, ami azt jelezte, hogy Junmyeon ismét lapozott egyet a könyvében, melyet oly nagy elmélyedéssel olvasott. Nem messze tőle a kanapén egy csapattársa nyúlt el, fejét egy díszpárnán, bekötözött, sérült lábát pedig az ülésen pihentetve. A fiatalabb fiú félig lehunyt pillái alól vetett lopott pillantásokat az idősebbre, amit azonban ő nem vett észre.
Junmyeon soha nem vette észre, ha Jongin őt bámulta.
A táncos fiú biztos volt benne, hogy Kim Junmyeon volt az egyik legokosabb és legfigyelmesebb ember, akit valaha is ismert, s ennek tudatában képtelen volt megérteni, hogy a vezető miért bizonyult mégis ilyen vaknak. Jongin tisztában volt vele, hogy mostanra nagyjából mindenki tud a csapatban a másik iránti érzéseiről, kivéve éppen azt, aki felé irányultak. Eleinte próbálta titkolni, mégis volt valami, ami hamar lebuktatta – a pillantások. Az a mód, ahogy Junmyeonra nézett, mintha csak ő létezne a világon, s rajta kívül senki más. Kezdetben észre se vette, hogy milyen intenzíven képes bámulni Junmyeonra, amíg Baekhyun fel nem hívta rá a figyelmét. De nem csak ő vette észre, számtalan rajongó kamerája rögzítette, és persze a többi tag is hamar rájött, Junmyeon kivételével persze. A sors furcsa fintora.
Jongin néha azt kívánta, bárcsak felfigyelne rá a csapat vezetője. Junmyeon remekül végezte a dolgát leaderként, mindenkire figyelt és minden tagnak a legjobbat akarta biztosítani. Nem létezett olyasmi, hogy magát helyezte volna valamelyik bandatársa érdekei elé, annyira odaadó, szorgalmas és lelkiismeretes volt, hogy Jongin már csak ezek miatt is képtelen volt nem beleszeretni. Ezer meg ezer apróság volt, amit szeretett még az idősebb fiúban, de ezeket gondosan megtartotta magának, soha egyetlen szót sem szólt róluk senkinek. Az arcáról azonban így is minden leolvasható volt. S bár Junmyeon őfelé is ugyanolyan törődéssel fordult, mint a többiek felé, Jongin mégis azt kívánta, bárcsak másképp nézne rá, mint másokra. Bárcsak úgy látná őt, ahogy ő látja az idősebbet. Bárcsak kivételezett helyzetben lenne a többiekkel szemben. Talán önző dolog volt ezt kívánnia, de a szívének nem tudott parancsolni.
Bárcsak észrevenné, hogy néz rá.
A fiatalabb megmozdult a kanapén, hogy vessen egy pillantást a telefonjára, amelyet mintha csipogni hallott volna, ám nem találta sehol. Némi nézelődés után a szoba másik sarkában pillantotta meg, mire kissé bosszús sóhaj szakadt fel belőle. Most foghatja a nyavalyás mankóit, amelyekre a sérülése miatt kényszerült rá, pedig olyan kényelmesen fekszik itt épp. Félig felült már, amikor Junmyeon felpillantott a könyvéből.
- Mi a baj?
- Semmi, csak a telefonom… - intett a készülék irányába Jongin.
- Maradj csak! Odaviszem neked – pattant fel azonnal Junmyeon, és mielőtt még a másik tiltakozni kezdhetett volna, már oda is hozta neki a telefont.
- Köszönöm, hyung – motyogta a fiú. – De magam is megoldottam volna…
Junmyeon csak egy apró mosolyt vetett rá, és visszaült az olvasmánya mellé.
- Neked most pihenned kell, szóval jobb, ha nem ugrálsz – jelentette ki könnyed hangon, de Jongin hallotta benne a ki nem mondott aggodalmat iránta.
Annyira figyelmes… - dobbant bele Jongin szíve a gondolatba fájdalmasan.
Junmyeon tovább olvasott, ő pedig úgy tett, mintha a telefonját babrálná, de valójában tovább folytatta a másik bámulását. Junmyeon nem vette észre.
Sosem vette észre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése