2017. december 30., szombat

Hetvennyolcadik rózsafej


Feladat: 78. „Te is fontos vagy.”
Páros: 78. Woo Jiho x Lee Taeil
Érintett banda: Block B
Műfaj: fluff, bandfic
Megjegyzés: A történetet a budapesti Block B koncert ihlette
Író: Noel


Te is fontos vagy

Taeil fáradtan feküdt rá Jiho ágyára.
- Aish, totál kész vagyok – nyögte kelletlenül, ahogy fejét jobban belefúrta a puha, szállodai párnába.
- Ezek a magyarok aztán tudnak – értett egyet a leader. – Esküszöm, eddig a budapesti koncert volt a legfárasztóbb.
- Szerinted is? – mosolygott az énekes, ám felfelé görbülő ajkai hamar irányt váltottak. – Kár, hogy Jihoon nem vehetett részt rajta.
 A csapat vezetője bátorítóan megsimította Taeil hátát, kedves mosolyt küldve felé közben.
- Biztosan minden rendben lesz vele később, és legközelebb majd felléphet velünk.
 Bár Jiho ezt mondta, hangja mögött érezni lehetett a végtelen mennyiségű aggodalmat, amelyet a banda maknae-ja iránt táplált.
- Nem kellene – nyelt egy kisebbet a főénekes –, beszélnünk vele? Tudod, mondani valami bíztatót, hogy jobbkedvre derüljön.
- Ez jó ötlet – értett egyet a vezető, de lelkesedése hamar tovaszállt. – De mit mondhatnék neki? Mégiscsak… meghalt az édesanyja. Egy leader ilyenkor mi jót tudna tenni? Az apjával kellene beszélnie, de ő tudjuk milyen – forgatta meg szemét a rapper.
- Jiho-sshi, biztos vagyok benne, hogy már csak a gesztust is értékelné. Mégiscsak a hyungja vagy, és nagyon felnéz rád. Az elsődleges célunk most úgyis az, hogy éreztessük vele, mennyire fontos; nekünk, a családjának és a rajongóknak.
- Rendben – állt fel ülőhelyzetéből a Zico művésznévre keresztelt idol. – Azt hiszem, tudom mit mondok majd.
- Igen? És mit? – kíváncsiskodott Taeil.
 Jiho lassan a legidősebb hyung elé lépett, gyengéden megfogta kezét, s mélyen barna szemeibe nézett. Hosszú másodpercekig meredt az összezavarodott íriszekbe, mindössze néhány centiméteres távolságból figyelve azokat. A huszonéves énekes hirtelenjében azt sem tudta, hogyan kellett volna vennie a levegőt.
 Végül a leader halk, búgó hangon megszólalt.
- Te is fontos vagy.  Sőt, te vagy jelenleg a legfontosabb. Szóval szedd össze magad, rendben?
 Taeil pupillái kitágultak, szívdobbanás nélkül pislogott a magasabbra, ’kinek arcán önelégült mosoly jelent meg, miután csókot lopott az alacsony csapattársától.
- T-tényleg ezt akarod csinálni?
- Dehogy – nevetett fel Jiho, háttal beszélve már az énekesnek. A rapper kifele haladt a hotelszobából, hogy elbeszélgethessen a maknae-val. – Már pár éve együtt vagyunk, ne gondold azt, hogy nem tudom kezelni a helyzetet. Tudom, mit mondok majd Jihoonnak. Különben is; csak veled beszélek így, ahogy az előbb – fordult meg egy másodpercre, gyors kacsintást küldve Taeil felé.
 Woo Jiho már réges-régen elhagyta a helyiséget, amikor az énekes még mindig ott ácsorgott, azon töprengve, ez mégis mi a csodát jelenthetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése