2017. december 30., szombat

Hetvenötödik rózsafej


     Feladat: 75. „Légy óvatos!”
Páros: Kang Minkyung x Lee Haeri (saját)
Érintett banda:
Műfaj: AU, slica of life
Író: Mónika

Szegfűszeg és csapágykerék

11:37

Haeri gyöngyverejtéktől fényes arcához kósza tincsek tapadnak, haja tökéletlen búzakalászfonatba hátra kötve, lisztes kézzel simítja el a rendetlen szálakat. Ánizs és szegfűszeg. Minkyung ajkait az umbrabarnahajhoz érinti. Nem emlékszik olyan időkre, amikor Haeri hajszálai között, kardigánjának ujjában, hanyagul derekára csomózott kötényének zsebében ne fűszernövények markáns illata bújt volna meg. Minkyung nem akar olyan időkre emlékezni.

11:38

Az asztal faerezetében megtörik a némaszürkeség, a félreszórt tollfehér lisztet kasmírvörös vércseppek szilárdítják meg. Minkyung a mosogatóhoz viszi a kést – a víz fülsértően zubog a konyha polcain megült csendben – és foltos konyharuhát teker Haeri ujjai köré.
“Légy óvatos!” Minkyung hangjába erőtlen szemrehányás vegyül. Közben mosolyog, Haeri vele mosolyog. Óvatos lesz.
A mosogató előtt lisztes üvegdarabok, a kőpadlón szétgurult a borsmentacukor. A fülledt levegőbe fűszernövény és vadvirágillat keveredik.

17:53

Minkyung a hálószoba hajópadlójára terített rongyszőnyegen ül. Hátát a gyöngyszürke ágykeretnek támasztja. Elhasznált madzagok, félig megkötött szalagok, majdnem-kész-csokrok veszik körbe. Kockás liliom és búzavirág. Haeri az ajtókeretnek támaszkodva figyeli az almavirág színű arcot. Nem tudja felidézni azokat a napokat, amikor a szoba rései, a fal helyenként málló vakolata, a matrac szövete ne vadvirágok illatát árasztotta volna. Haeri nem akar olyan napokat felidézni.

17:54

A nőszirmokat összekötő zsinór fácánbarnából mandulabarnára lazul, a kökényvirág szirmai sófehérből brokátvörösre élénkülnek. Haeri a komód mellé térdepel, a metszőollót az óra mellé rakja – a kattogása fülsiketítően töri meg az ágyneműgyűrődési között megpihent csendet – és egy esetlenül hímzett selyemzsebkendőt szorít Minkyung ujjai köré.
“Légy óvatos!” Haeri hangjába észrevétlen szemrehányás vegyül. Közben kacag, Minkyung pedig vele nevet. Óvatos lesz.

A komód előtt egy pásztorfiús szobornak a porcelándarabjai, a fapadlón széttaposott borzasibolya virágfejek. A hűvös levegőben vadvirág és fűszernövényillat keveredik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése