2017. december 30., szombat

Harminchetedik rózsafej


     Feladat: 37. „Isten engem úgy segéljen!”
Páros: 79. Choi Siwon x Kim Jongwoon
Érintett banda: SuJu
Műfaj: kid!au
Író: Aida

Isten engem úgy segéljen!

A két gyerek órák óta, csendben játszott a homokban egy piros-fehér pöttyös napernyő alatt. Mindössze csak pár perc erejéig szakították meg néha az építkezést, mikor tervezői megbeszélést tartottak, vagy épp’ ittak pár korty hideg üdítőt.
Már a fülük mögött is homokosak voltak, de semmi sem szegte kedvüket, hatalmas precizitással igyekeztek megalkotni álmaik várát. Három magas torony, mindegyiken két-két ablak, masszív várfal s az elmaradhatatlan vizesárok. Jongwoon apró kezei és nagyobb precizitása révén az ablakokkal bíbelődött, míg Siwon vízzel töltötte meg a vödreiket és kiásta az árkot. Mikor készen lettek, büszkén szemlélték remekművük, elégedettség kellemes érzése járta át mindkettejüket.
- Most pedig esküdj meg, hogy a vár katonája leszel! – pattant hirtelen Jongwoon a fiatalabb elé, ki csak huncutul elmosolyodott.
- Én, Choi Siwon, esküszöm, hogy a vár katonája leszek! Izé… Isten engem úgysegéljen! – Siwon még szívére is tette kezét, hogy hitelesebb képet mutasson.
- Ez mit jelent? – nézett rá kíváncsian az idősebb
- Micsoda?
- Hát, amit utoljára mondtál – Jongwoon szemei még mindig kíváncsian csillantak meg, várta, hogy megint valami újat tanulhasson, amivel majd eldicsekedhet szüleinek.
- Nem tudom – rántotta meg lazán a vállát Siwon. – Apa filmjében mondták az emberek, amikor esküt tettek... Valami felnőttes dolog. Eszünk fagyit?
- Csak ha van csokis.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése