2017. december 30., szombat

Hetvennegyedik rózsafej


     Feladat: 74. „Ne sírj!”
Páros: 71. Im Jaebum x Park Jinyoung
Érintett banda: GOT7
Műfaj:
Megjegyzés: A történetben a karakterek gyerekek.
Író: Noel

Ne sírj!

Kellemes nyári időjárás köszöntötte a napsütésben gazdag utcákat, s azoknak lakóit. A madarak dalai minden fülbe eljutottak, az üdítő szellő csiklandozta a puha arcokat, a gyermekek kacagása pedig mindenkit mosolygásra kényszerített, akihez csak eljutott eme nyugtató muzsika.
 Ám az egyik eldugott utcában, az útnak a legvégén, ahol csak gyengéden sütött a meleg sugár; ücsörgött egy kisfiú, ajka lefelé fordult, gyönyörű barna íriszeiből pedig potyogtak a sós könnycseppek. Pisze orrocskája ütemesen mozgott, ahogy szipogással próbálta csillapítani sírásának hangját. Rövidnadrágja piszkos lett, ahogy lábait s tenyerének apró részeit is beborította a mocskos, homokszerű anyag. Vékony térdén barnás s vöröses színek játszadoztak, ezzel is megmutatva a nyilvánvalót: a kisfiú bizony csúnyán elesett.
- Jinyoung! – hallotta meg a fiú nevét, egy ismerős hangba csomagolva, mire felkapta eddig a földet fixírozó pillantásait.
- Jaebum-ah! – sóhajtott halkan, mikor a szomszédjában élő, hasonló korban lévő kölyök, pontosan elé érkezett. – Mit keresel itt? – kérdezte barátságtalanul, halk szipogás mellett.
- Miért sírsz? – pislogott nagyokat a másik, értetlenül nézve a fiúra.
- Nem sírok – szorította össze ajkait a fiatal Jinyoung, majd sajgó térdére vezette tekintetét, amelyből lassan szivárgott a vér. Nem bírta tovább visszafogni, kitört belőle a zokogás.
- Jaj, Jinyoung-ah! – huppant le mellé Jaebum, átkarolva a barátját, kedvesen kezdve vigasztalni. – Ennyire fáj a lábad?
- N-nem – hüppögött. – Csak… anyu nagyon dühös lesz, amiért kiszakítottam az új nadrágomat…
- Aish, Jinnie, emiatt nem kell aggódnod – kuncogott az idősebb, ragyogó mosolyával ajándékozva meg a pityergő kisgyereket. – Ne sírj! Rendben?
- Ühüm – pislogott nagyokat, olyan hirtelen hagyva abba az egerek itatását, mint ahogy rákezdett.
- Anyukád meg biztosan nem fog haragudni rád – vigyorgott továbbra is teli szájjal Jaebum, hátára véve barátját, hogy bevihesse a fiúék házába. Jinyoung úgy kapaszkodott a szomszédjában, mintha az élete múlt volna rajta, közben meg beszívta a gyermek kellemes illatát. Reménykedett abban, hogy Jaebum nem hazudott neki, és tényleg nem lesz semmi gond.

 Nos, igaza lett; az anyukája nem haragudott meg rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése